Xavier Pàmies Giménez

Salta a la navegació
Salta a la cerca

Infotaula de personaXavier Pàmies Giménez
Traductor-Xavier-Pamies-domicilio-LEsquirol EDIIMA20171218 0360 1.jpg
(2017) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement 1959 Modifica el valor a Wikidata (60/61 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Formació Universitat de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupació Traductor Modifica el valor a Wikidata

Xavier Pàmies Giménez (Barcelona, 1959) és un traductor de literatura en portuguès, anglès i francès al català. És llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona, però és més conegut per la seva tasca en l’àmbit de la traducció literària.

Entre els autors que ha traduït al català hi ha José Maria Eça de Queiroz, João Guimarães Rosa, António Lobo Antunes, Joaquim Maria Machado de Assis, José Saramago, Jane Austen, Paul Auster, Karen Blixen, Richard F. Burton, Truman Capote,Teju Cole, Charles Dickens, Thomas Hardy, William H. Hudson, Kazuo Ishiguro, Henry James, Harper Lee, Malcolm Lowry, Cormac McCarthy, Vidiadhar S. Naipaul, Raj K. Narayan, Dorothy Parker, Mordecai Richler, Philip Roth, J. K. Rowling, Salman Rushdie, J. D. Salinger, John Kennedy Toole, Moyez G. Vassanji, Edith Wharton, Emmanuel Dongala, Camara Laye i Irène Némirovsky.

Ha rebut el I Premi de Traducció Giovanni Pontiero, atorgat per la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat de Barcelona conjuntament amb l’Instituto Camões,[1] i el Premi Ciutat de Barcelona de traducció de l’any 2003.[2][3]

Referències

  1. Ramon Farrés, “La versemblança per sobre de tot”, una entrevista amb Xavier Pàmies. Universitat Autònoma de Barcelona
  2. Xavier Pàmies y Manuel Barrios obtienen el Premi Ciutat de Barcelona. El País, edició del 3 de febrer de 2004. Consultat el 21 d’octubre de 2013.
  3. Pàgina de Xavier Pàmies a Visat.cat

Enllaços externs

  • Web personal de Xavier Pàmies


Obtingut de «https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Xavier_Pàmies_Giménez&oldid=24617927»

Latest posts